En guide till bröllopsklänning siluett

18.10.2022

Vad är egentligen skillnaden mellan sjöjungfru och trumpet? 

Som blivande brud är frieriet inte det enda du kommer att säga "ja" till. Eftersom varje liten detalj samlas för att skapa din drömbröllop finns det massor av beslut att fatta - och att säga ja till klänningen står högt upp på den listan, nästan direkt efter att du har hittat din partner.

Ditt bröllop är en helt dag under spotlights - allas ögon kommer att riktas mot dig, oavsett om du går nerför gången, har din första dans eller umgås med gästerna. Så, naturligtvis, förtjänar detta avgörande ögonblick en klänning värd tillfället. Men den stora mängden alternativ där ute kan göra processen överväldigande. 

Det är därför en snabb förståelse av de silhuetter som bäst kompletterar din personlighet och kroppstyp kommer att göra valet lättare. Tänk på dessa allmänna regler när du bokar din tid hos oss: 

  • En sheath, sjöjungfru eller trumpetklänning kommer att framkalla dina kurvor (eller skapa en illusion av dem). 
  • Veck runt midjan och ball gown kan förstora din kroppsform. En passande midjemått och lös kjol kommer att lösa problemet.
  • När du är osäker, överväg en klänning i A-linje.

Keep an open mind

Prova flera alternativ, även silhuetter du kanske inte tänka på.  Visa och uppmärksamma den mest smickrande figuren av dig. Du bör känna bekväm både ute och inne, eftersom du kommer att bära klänningen i flera timmar. Det är inte bara din kroppstyp som ska diktera ditt beslut, det handlar om att vara självsäker och glad. Det viktiga är att din klänning får dig att må bra!

Läs vidare för att lära dig mer om alla typer av siluetter.


Style 1019
Style 1019

1. A-Linje

Detta är en universellt smickrande favorit. Den kompletterar alla kroppstyper och förblir åtsittande tills midjan. Detta är en siluett som framkallar din kroppsform på alla rätt ställen och är ett utmärkt val för päronformade eller kurviga brudar. En A-linje klänning skapar en smalare midja samtidigt som den smickrar bysten.

2. Sjöjungfru / Mermiad

Denna siluett konturerar kroppen från bröstet till knät och är utsvängd under knät. Stilen är känd för att framhäva midjan och höfterna snarare än att smalna av dem, speciellt om du är äppelformad. Du vill även se till att du kan röra dig fritt i den och att du kan sitta ner lätt.


3. Trumpet

style 217
style 217

Trumpeten är en mer nedtonad version av sjöjungfrun - rakt livstycke till höfterna och utsvängningen som börjar mitt på låret. En trumpet silhuett är idealisk för smala ramar och timglas kroppstyper. Brudar som vill visar upp sina kurvor passar bra i en trumpet klänning.


4. Ball Gown 

Om du vill gifter dig som en prinsessa är den sagolik formen rätt för dig.  Den här silhuetten med passform och utsvängning passar om du är smal i höften med en fylligare byst eller om din kroppsform är rak. Den fylligare silhuetten framhäver midjan och döljer underkroppen. Men du vill även ha i åtanke att större kjol kan man ser större ut. Det är lätt att drunkna i många lager tyger, så ett annat tips är att ha minimala accessoarer.


5. Slip

Minimal, sofistikerad och chic! Klassiska snedda sömmar med spaghetti axelband gör en slip klänning ser ut som ett underplagg men genom användning av spets och tunna lager ge den glimtar av kroppen under tyger.
Det är bäst att ha måttbeställning med design som halterneck eller ryggdetaljer för mer karaktär.

6. Sheath

Det hjälper en lite brud ser längre ut. De som har rak figur ungefär samma mått kring byst och höft kan lägga fokus på att markera midja t ex med ett skärp för att skapa en illusion av en mer definierad midja. Slutresultatet är modernt och bekvämt. 


7. Tea Length

Om du letar efter en"något gammalt, något nytt" stil är den här fotledssilhuetten för dig. Den är den perfekta mellanvägen - ett äktenskap mellan moderiktiga och traditionella känslor. Dess karakteristiska vintagecharm ger extra tilltal. Brudar som väljer en intim ceremoni, ett brunchbröllop eller ett enkelt men vackert vigsel passar den här längden.